Studioblixtar

Nu så! Hittade fina och prisvärda studioblixtar i Sthlm på Blocket som jag köpte i söndags när vi ändå var där. Det var ett kit med 2st Visico VE-200 blixtar med stativ, paraplyer, transportväska och radiotrigger. Dessutom fick jag med 2st softboxar 80×100 med dubbel diffusor. Allt från Photax.

När jag kom hem på kvällen kunde jag inte hålla mig utan monterade ju givetvis ihop allt för att testa lite, softboxarna var bökiga när man inte är van, det var ju lika illa som att sätta upp ett tält man aldrig sett förut, pinnar som sprätter iväg åt alla håll.

Nåväl, nått testskott med självutlösare på mig själv blev det och resultatet blev förvånansvärt bra direkt. Bilder kommer….

När vi var i Sthlm åkte vi förbi Scandinavian Photo butiken och köpte en DVD kurs från Moderskeppet, Porträtt och modell i studio med John Hagby. Jag har sett en del filmer med honom på hans blogg och hemsida för hans firma PictPro samt YouTube och tycker att han verkar bra, bra på att förklara och duktig. Så det ska bli kul att kolla igenom hela denna kurs och få nya infallsvinklar och lärdomar.